Путин на Деня на победата: „Няма сила която да пороби руснаците!“

"Нямаше, няма и няма да има сила, която би могла някога да пороби народа ни. Той защити родината си и направи това, което изглеждаше невъзможно, обърна кървавото колело на Втората световна война, изгони врага от нашата земя, разби нацизма, сложи край на зверствата му ", каза Путин в речта си за откриване на внушителния парад за Деня на победата.

"И ние никога няма да забравим, че нашите бащи, дядовци и пра-дядовци са донесли свободата на Европа и дългоочаквания мир на планетата", добави президентът.

"Необходимо е консолидирането на усилията на цялата международна общност за ефективната борба срещу тероризма, екстремизма, неонацизма и други заплахи. Ние сме отворени за този вид сътрудничество", каза руският президент.

Руският президент Владимир Путин добави още "Ние винаги ще пазим Русия, както вие, войниците на Победата, го направихте и ще укрепваме традициите на патриотизма, лоялно служейки на родината. Уроците от миналата война ни принуждават да бъдем бдителни и руските въоръжени сили са готови да отблъснат всякаква потенциална атака, необходимостта от засилване на отбраната е продиктувана от самия живот." каза Путин.

След възторжено посрещнатите му думи, по Червения площад пред Кремъл премина уникален военен парад, силно впечатлил многомилионната зрителска аудитория и специалистите със съвършени, високотехнологични и поразяващи оръжия.

По късно по площада премина уникалното милионно шествие на „Безсмъртния полк" – снимки на героите и участниците в Отечествената война, гордо носени от техни роднини и близки. Тази трогателна чисто руска инициатива бързо се подема в много страни и такива шествия вече преминаха 50 страни, включително в САЩ,

Станете почитател на Класа