Русия се спасява от нападение на НАТО само заради ядреното си оръжие

Според бившия шеф на разузнаването на ГДР Вернер Гросман, ако Русия не беше ядрена държава, то тя отдавна щеше

да е нападната от Запада

„Днес заплахата от война остава – дори и в Европа – и е насочена, преди всичко, срещу Русия… Ако не беше ядреното оръжие, войната вече да е започнала, заявява Вернер Гросман, бивш ръководител на разузнавателното управление на бившата Германска демократична република (ГДР). Според него на запад е налице „много силна антируска тенденция”, а руската отбранителна политика е правилна, предава РИА Новости.

 

По думите на Гросман Русия се придържа към принципа: „Ако искаш мир, готви се за война”, тъй като стратегията на управляващите кръгове в НАТО от времето на Студената война изобщо не се е променила. Според него днешната ескалация на напрежението и непрекъснатите обвинения към Москва са продължение на стария конфронтационен курс от времената преди 30 години.

„Техните интереси все още са насочени на изток. Ако Русия не беше наследила оръжията на СССР, в това число и ядрените оръжия, войната вече да е започнала”, категоричен е бившият разузнавач номер едно на Източна Германия. По негови думи разгръщането на войски по руските граници е показателно за истинските намерения на САЩ и техните съюзници в НАТО. Германецът поддържа руската позиция за присъединяването на Крим към Русия и твърди, че „Крим винаги е бил руски”.

 

 

Станете почитател на Класа