Руски военни и бойци от Латакия подписаха споразумение за прекратяване на огъня

Руски военни и властите на провинция Латакия са подписали споразумение за прекратяване на огъня, информира представителят на руския Център за помирение в Сирия, Александър Воронцов.

Според Воронцов, това е първото споразумение на това ниво, тъй като по-рано, са постигани споразумения за прекратяване на огъня от различни места по отделно.

Воронцов каза още, че Руският военен център за помирение е осигурил храна на жителите на Ал Серкезия.

"Ние сме доставили 350 хранителни пратки на жителите на планинското село Ал Серкезия. Всяка пратка съдържа ориз, брашно, захар, месни консерви и чай", каза Воронцов.

По време на разпределението на хуманитарната помощ 10-годишно момиче припадна, вероятно поради продължителното гладуване. Руски медицински автомобил я отвел в болница в Латакия.

Тази седмица, броят на сирийските градове, които са се присъединили към мирния процес, се е увеличил до 1828.

В международните преговори в Астана на 3 и 4 май, представители на страните гаранти за примирието в Сирия (Русия, Иран, Турция) подписаха споразумение за създаването на четири зони за деескалация в страната. Документът позволява изпращането на представители на страните гаранти за наблюдение на прекратяването на враждебните действия.

Станете почитател на Класа