Впечатляваща победа на Чавизма във Венецуела

Първият бюлетин на Националния избирателен съвет (CNE) потвърди, че Чавизмът печели в 17 от 23-те губернаторства на регионалните избори във Венецуела.

Президентката на CNE, Тибисай Лусена, съобщи, че на изборите е имало активност от 61,14%, цифра, която надвишава избирателната активност в изборите за губернатори, проведени през 2012 г. (53,94%).

Лусена благодари на Боливарските националните въоръжени сили (FANB) и на институциите, работили неуморно за изборите. "Народът на Венецуела, още веднъж, излезе да гласува цивилизовано, в мир и спокойствие, като даде урок на света какво са венецуелците и Венецуела", каза Лусена.

"Имаме 17 губернатори", радостно заяви венецуелският президент Николас Мадуро минути след първия официален бюлетин. Президентът се позова на трудностите, които Венецуела преживя с падането на цените на петрола, заплахите от САЩ и финансовата блокада. "Тази победа е политически и морален подвиг на венецуелския народ , който устоява на атаките на олигархията и на санкциите. Ние искаме да живеем в мир", каза той.

Венецуелският държавен глава благодари на неговия боливийски колега Ево Моралес, както и на Русия, Китай и Иран.

Станете почитател на Класа