Пентагонът погрешно даде достъп на журналист до вътрешните си мейли

Усилията на американското правителство да представи в положителна светлина реакцията си на извънредното положение в Пуерто Рико, бяха разкрити, след като журналист погрешно беше добавен към вътрешния списък на електронни писма в Пентагона.

Синоптикът на Bloomberg, Кристофър Флавел каза, че е бил добавен във вътрешен пощенски списък през септември, което помогнало да се разкрият усилията, положени от правителството, да създаде положителен образ на действията по кризата в Пуерто Рико след преминаването на урагана Мария.

Въпреки че Флавел предупредил официалните лица, той продължил да получава имейли в продължение на още пет дни.

След като правителството започна да получава критики, че не реагира на бедствието, имейл от 28 септември съветва говорителите да избягват да говорят за изчакване на инструкции от Федералната агенция по управление на извънредни ситуации (FEMA) и вместо това да подчертават "спасителните операции".

Също се препоръчва да не обръщат внимание на критичните коментари на кмета на Сан Хуан, Кармен Юлин Круз, а да съобщават, че "цялото внимание на федералното правителство се фокусира върху отговора на урагана Мария".

След като Доналд Тръмп описа като "неблагодарни и политически мотивирани" всички, които са критикували отговора на американската администрация на кризата, говорителите са били инструктирани да казват, че президентът "е много горд от Министерството на отбраната и признава съществуването на някои предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени".

От своя страна Тръмп заяви, че "никой не би могъл да направи това, което той направи за Пуерто Рико."

Станете почитател на Класа