НАСА разкри тайнствения "ангел", появил се в небето на Швеция

Наскоро НАСА реагира на странен метеорологичен феномен, който наводни социалните мрежи миналия месец. Учените са обяснили, че изображенията, които са били записани от скиор във Вемдален (Швеция) на 1 декември 2017 г., показват това, което е известно като слънчево хало или ореол.

Слънчевите ореоли се появяват, когато ледени частици, суспендирани в атмосферата изместват светлината, идваща от слънцето, създавайки дискообразен оптичен ефект около слънцето. Този диск има преливащ цветен пръстен - червено от вътрешната страна на пръстена и зелено и синьо от външната страна.

Странното явление направи силно впечатление в социалните мрежи, съобщи Daily Mail Някои дори го сравниха с образа на един ангел. "Прилича на представите, които ще видим преди ангелите започнаха да формират първата светлина в небето по Коледа ", пише интернавт. "Такива неща помагат да разберете хората, които вярват в ангели", добави друг.

Истината е, че сравнението с ангелите не е толкова учудващо. Съществува ясна прилика между това явление и ореола на ангел, който е светлинен кръг над и зад главата, като символ на аура в религиозните икони.

. Грандиозншият феномен е наблюдаван на 1 декември, но досега не е известна причината този " ангел" да се появи в Швеция.

Станете почитател на Класа