По-по-най: бутонът на Тръмп

Какво да си мисли човек за един мъж, който казва такива неща? - пита коментаторът на ФАЦ Клаус-Дитер Франкенбергер по повод самохвалствата на Тръмп, че неговият ядрен бутон бил по-голям от този на Ким Чен Ун.

 

 

 

 

 

Конфликтът около севернокорейското ядрено въоръжаване бе банализиран до краен предел: след като севернокорейският диктатор Ким Чен Ун съобщи на САЩ, че ядреният бутон бил винаги на бюрото му, американският президент му отвърна, че неговият бутон бил много по-голям и по-мощен. Ако е имал предвид, че американският ядрен арсенал и неговата разрушителна сила са значително по-големи от атомната мощ на Северна Корея, то Тръмп не казва нищо ново. Затова и тези думи няма как да послужат като заплаха.

 

Да си мериш бутоните - това прилича на пубертетско пъчене. И определено не казва нищо добро за начина, по който американският президент възнамерява да уреди тази опасна криза. Някой трябва да му вземе играчката и да му забрани да пуска постинги в Туитър. Защото това, което пише там, никак не подхожда на заемания от него пост.

 

Какво да си мисли човек за един мъж, който съвсем сериозно се хвали със своя "по-голям бутон"? Вече сме в очакване на отговора от Пхенян, който би могъл да звучи така: Моят пък е по-хубав!

Клаус-Дитер Франкенбергер,

„Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"

www.faz.net

Всички права запазени. Frankfurter Allgemeine Zeitung

 

*****

Разгледайте и тази фотогалерия:

Севернокорейската армия разполага със 700 000 войници и почти 4,5 милиона резервисти. А това означава, че почти една пета от населението на страната служи в армията. Всички мъже в комунистическата страна са задължени да преминат военно обучение. Съдейки по числеността, севернокорейската армия е два пъти по-голяма от южнокорейската.

 

Една от най-големите в света

  • Севернокорейската армия разполага със 700 000 войници и почти 4,5 милиона резервисти. А това означава, че почти една пета от населението на страната служи в армията. Всички мъже в комунистическата страна са задължени да преминат военно обучение. Съдейки по числеността, севернокорейската армия е два пъти по-голяма от южнокорейската.

Според глобалния индекс на милитаризацията за 2017 година, Северна Корея притежава над 76 подводници, 5025 бойни танкове, както и 458 бойни самолета. Тази снимка от 2013 година показва севернокорейския лидер Ким Чен Ун в командната централа. Именно тук той е заповядал на стратегическите ракетни войски да имат готовност за поразяване на цели в САЩ и Южна Корея.

Безброй оръжейни системи

  • Според глобалния индекс на милитаризацията за 2017 година, Северна Корея притежава над 76 подводници, 5025 бойни танкове, както и 458 бойни самолета. Тази снимка от 2013 година показва севернокорейския лидер Ким Чен Ун в командната централа. Именно тук той е заповядал на стратегическите ракетни войски да имат готовност за поразяване на цели в САЩ и Южна Корея.

Всяка година Северна Корея демонстрира своята мощ с военен парад в столицата Пхенян. Военните паради се провеждат по традиция на юбилеи, които са важни за комунистическата страна или за династията Ким.

Военно шоу

  • Всяка година Северна Корея демонстрира своята мощ с военен парад в столицата Пхенян. Военните паради се провеждат по традиция на юбилеи, които са важни за комунистическата страна или за династията Ким.

Тестът с балистична междуконтинентална ракета, извършен успешно от Северна Корея в началото на юли 2017, бе окачествен от американския външен министър Рекс Тилърсън като ескалация на заплахата за САЩ, нейните съюзници и за целия свят. Ракетата тип Хвасон-14 е в състояние да порази всяко кътче на света, съобщи севернокорейската информационна агенция.

Хвасон-14 може "да порази всяко кътче на света"

  • Тестът с балистична междуконтинентална ракета, извършен успешно от Северна Корея в началото на юли 2017, бе окачествен от американския външен министър Рекс Тилърсън като "ескалация на заплахата за САЩ, нейните съюзници и за целия свят". Ракетата тип Хвасон-14 е в състояние да порази "всяко кътче на света", съобщи севернокорейската информационна агенция.

Въпреки обхватните санкции, Северна Корея продължава да разработва своята ядрена програма. Досега бяха извършени пет ядрени изпитания, две от които през 2016 година. Севернокорейският министър на отбраната Хан Мин Ко смята, че съвсем скоро Пхенян ще може да проведе и шести ядрен опит.

Ядрените опити ще продължат

  • Въпреки обхватните санкции, Северна Корея продължава да разработва своята ядрена програма. Досега бяха извършени пет ядрени изпитания, две от които през 2016 година. Севернокорейският министър на отбраната Хан Мин Ко смята, че съвсем скоро Пхенян ще може да проведе и шести ядрен опит.

Само Китай и Русия все още се числят към съюзниците на Северна Корея. Режимът в Пхенян определя империалистическите сили на САЩ като враг номер едно, следвани от Япония и Южна Корея. Пхенян реагира особено чувствително на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.

Заплаха за световния мир

  • Само Китай и Русия все още се числят към съюзниците на Северна Корея. Режимът в Пхенян определя "империалистическите сили на САЩ" като враг номер едно, следвани от Япония и Южна Корея. Пхенян реагира особено чувствително на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея.

Най-новите тестове с междуконтиненталната ракета, извършени от Пхенян, са огромна провокация за международната общност. Търпението на САЩ се изчерпва. Китай и Русия пък искат на всяка цена да предотвратят нанасянето на превантивен първи удар срещу военни цели в Северна Корея.

Търпението се изчерпва

  • Най-новите тестове с междуконтиненталната ракета, извършени от Пхенян, са огромна провокация за международната общност. Търпението на САЩ се изчерпва. Китай и Русия пък искат на всяка цена да предотвратят нанасянето на превантивен първи удар срещу военни цели в Северна Корея.

Станете почитател на Класа