Размразени игуани атакуват жителите на Флорида

Щат Флорида, в югоизточната част на САЩ, е станал сцена в последните дни на различни атаки срещу хора с участието на размразени игуани.

Температурите в този щат с полу-тропически климат тази седмица паднаха под 5 градуса по Целзий, което доведе до замразяване и падане на много от тези животни, които се парализират, когато термометърът слиза до тези стойности.

 

Мнозина вярваха, че тези тропически животни от Централна и Южна Америка са мъртви и бяха готови да ги вземат, но бяха изненадани, когато влечугите започнаха да се размразяват и да показват агресивно поведение.

 

Такъв е случаят на местен жител в Кий Бискейн, който събрал няколко сиви игуани, замръзнали като камъни, паднали от група дървета и ги натоварил в колата си.Скоро след това опривидно мъртвите игуани оживяли благодарение на отоплението на автомобила и нападнали шофьора, съобщи радиостанцията NPR.

 

Изглежда, че не за пръв път жителите на Флорида попадат в капана на псевдосмъртта на тези дървесни гущери.

 

"През 2010 г., когато замразените игуани започнаха да падат, съседът ги сложи в една голяма черна торба за боклук, която натовари в колата си, за да я отнесе на сметището. Тогава се случи масовото размразяване на игуани, което му докара голям уплах.", заяви микробиологът Лари Ланин.

 

За да не станат жертва на този вид ситуация, биолозите препоръчват да не се доближавате до замразени игуани, тъй като те могат да се почувстват застрашени и да хапят, след като бъдат размразени.

Станете почитател на Класа