Сирийската армия освободи ключов град в Идлиб

Сирийската армия направи стъпка напред в своята антитерористична операция в северозападната част на страната, с освобождаването на стратегически град в провинция Идлиб. Войските сега се борят да си възвърнат контрола върху военно летище на няколко километра от сегашните си позиции.

 

Според ливанската верига Al Mayadeen, правителствените сили са изгонили фронта "Ал Нура" от град Синджар, на около 300 километра северно от Дамаск, държан под терористична окупация в продължение на шест години. Те също така са поели контрола над селата Ал Мутавасита, Ал Джиара и Кафрая Ал Марая.

 

В областта се намира летища Абу ал Духур, завладяно от бунтовниците през 2015 г. Неговото възстановяване от сирийски войски ще означава възобновяването на въздушно покритие при прочистването на терористи в Идлиб, особено на останките от движението "Тачифи", от което произлиза Ал Нусра.

 

Битките срещу последните терористични огнища са се преместили в Идлиб през последния месец, след победата над Ислямска държава в Сирия, с превземането на последния анклав на изток. Според сирийския президент Башар ал Асад, проблемът не е насочен към тази терористична група, а по-скоро върху факта, че фронтът на "Ал Нусра стои начело на този ужас".

Станете почитател на Класа