Лоши новини за младите хора, които консумират енергийни напитки

Изследване, проведено от изследователи от Университета във Ватерло, Канада, разкрива тревожни факти за консумацията на енергийни напитки от младите хора.

 

Според уебсайта на университета, проучване, проведено сред младите канадци, показва, че повече от половината от тези, които някога са консумирали енергийни напитки, са имали отрицателно въздействие върху здравето си, включително ускорена сърдечна честота, гадене и в редки случаи , припадъци.

 

Проучването включва 2055 младежи на възраст между 12 и 24 години. Сред тези, които съобщават, че са консумирали енергийни напитки в даден момент от живота си, 55,4% заявяват, че са преживели негативно здравно събитие. По-конкретно, 24,7% съобщават, че изпитват ускорена сърдечна честота, 24,1% са имали затруднения в съня, а 18,3% са имали главоболие.

Освен това, 5,1% от анкетираните млади хора съобщават за гадене, повръщане или диария, докато 0,2% съобщават, че са имали гърчове в даден момент.

 

Според професор Дейвид Хамънд тези негативни ефекти върху здравето могат да се дължат на съставките на този тип напитки или на начина, по който се консумират, включващ алкохол или по време на физическа активност. "Във всеки случай констатациите налагат необходимостта от увеличаване на наблюдението на последиците за здравето от тези продукти", каза специалистът.

Станете почитател на Класа