Мексико: Банковите сметки на съпругата на Рикардо Аная разкриват необясними милионни доходи

Семейството на десноцентриста Рикардо Аная, кандидат за президент на Мексико от коалицията на PAN-PRD-MC, е получило милионни приходи, които не отговарят на посоченото от политика. Той също е свързан с дело за пране на пари в Испания.

 

Според доклад, публикуван от списание Proceso часове преди втория президентски дебат в Мексико, съпругата му Аная, Каролина Мартинес Франко, е реализирала приходи на стойност 28 милиона песос (1,4 милиона долара) между 2013 и 2016 г..

 

В скорошно интервю, Аная заяви, че печели 400,000 песос ($ 20,000) месечно, които е докладвал и в своя финансов отчет за 2016 г., когато се регистрират приходите му като президент на Националната партия за действие (PAN). "Никой не е изложил активите си толкова прозрачно, колкото аз", каза Аная по време на телевизионното интервю.

 

Според обработваната информация, дори доходите на семейството на Аная да са били 400,000 песос на месец между 2013 г. и 2016, това би се равнявало сумарно на 19.2 милиона песос; по-малко от 28-те милиона песос, които съпругата на Аная е получила, според изявленията на банка HSBC.

 

Тази седмица съдът в Мадрид, Испания, образува предварително производство с номер на файл 907/18, относно предполагаемо престъпление за пране на пари от бизнесмена Мануел Барейро и бизнесмена от испански произход Хуан Пабло Вилануева, обвинени в извличането на полза за Аная, чрез симулиране на продажба на, промишлен склад.

 

Разследването проучва предполагаемо отклоняване на средства чрез незаконни триангулации на пари в данъчни убежища на Испания, Гибралтар и Канада, които са имали за цел да поставят в ръцете на Аная милионни ресурси с неизвестен произход.

Станете почитател на Класа