Сирийските демократични сили: Работата с водената от САЩ коалиция ще продължи след войната

Коалицията, водена от Съединените щати, ще продължи да бъде свързана със Сирия след войната срещу тероризма чрез съвместни проекти и програми с местните власти. Това заяви Кину Габриел, говорител на Сирийските демократични сили (FDS), след като докладва завръщането по домовете на около 140 сирийски бежанци от Ливан.

 

"Нашата работа и съвместни програми с международната коалиция нямат нищо общо с военната офанзива, която скоро ще завърши с поражение на Ислямска държава в басейна на река Ефрат," каза говорителят, като добави, че ще има "сътрудничество с цивилните органи чрез програми за функционирането на местните съвети ".

 

Габриел обясни, че в допълнение към възстановяването на районите и цивилните услуги, крайната цел е да се предотврати възраждането на екстремизма, чрез укрепване на FDS.

 

" FDS ще продължат да си сътрудничат с коалицията в областта на военното обучение, с цел развиване на военни възможности и отбранителни войски, за защита на областта и недопускане връщане на ИД", каза той.

 

Освен това изявленията на говорителя идват ден, след турското изпращане на голям брой бойни танкове на границата със Сирия, и месец след като Анкара започна трансгранична операция, за да завземе области, контролирани от кюрдските милиции.

 

"Намеса на Турция не е благоприятна за постигане на стабилност и решаване на проблемите, пред които са изправени региони като Сирия и Ирак, като само се усилва противопоставяне на интересите на САЩ и програмите, изпълнявани в тези територии", добави Габриел.

Станете почитател на Класа