Демокрация: Наказаха американска служителка за портрет на Владимир Путин

В САЩ наказаха чиновничка за портрет на президента на Русия Владимир Путин.

Съветничката на законодателя от демократичната партия от щата Колорадо Кейти Марч е получила дисциплинарно наказание или мъмрене, съобщава изданиетоDenver Post.

Съветничката на сенатора Кейти Марч е допуснал в сградата на Капитолия външни лица, отваряйки им служебния вход.

«Инцидентът» се е случил в края на миналия месец. В коридора на сградата на конгреса, на мястото където трябва да стои портретът на действащия глава на Белия Дом Доналд Тръмп, пранкери* поставят портрет на президента на Русия Владимир Путин.

С действията си шегаджиите от организацията Progress Now са искали да намекнат за връзките на Доналд Тръмп с Русия. В Капитолия, хумористите успяват да влязат през служебния вход, след като им отваря именно чиновничката Кейти Марч, която после отнася дисциплинарно наказание.

След разследване по случая, от «виновницата» са поискали и публични извинения. Пак, момичето има късмет, че не е получило ефективна присъда и лишаване на свобода.

 

пранкер – човек, който се занимава със злобни шеги, издевателства и се шегува с наивните граждани. Тези, които правят това по телефона се наричат „телефонни пранкери“.

Станете почитател на Класа