Ирански дипломат: САЩ превърнаха долара в оръжие срещу Европа

"Доларът се превърна в оръжие, което САЩ използват, за да налагат своите незаконни искания на европейските си партньори, практически предизвиквайки техния национален суверенитет", заяви заместник-министърът на външните работи на Иран, Абас Арахчи, цитиран от Прес ТВ.

 

Декларациите на Арахчи се появиха по време на посещението му в Италия, където той се срещна с ръководителя на външната комисия на италианския Сенат, Вито Росарио Петрочели, и потвърди, че Иран се съобразява напълно със Съвместния план за интегрално действие (JCPOA).

 

Висшият ирански служител се срещна и с председателя на Европейския комитет на Камарата на депутатите на Италия, Марта Гранде, която отбеляза, че Европа ще се стреми да си сътрудничи с Иран и ще продължи да работи за установяване на финансов канал, за да се улеснят транзакциите и бизнес връзките.

 

В допълнение към търсенето на засилване на връзките за сътрудничество с Европейския съюз, иранският дипломат призова членовете на Съюза да не позволят на Вашингтон да използва икономическия натиск като оръжие, за да установи своята хегемония.

Станете почитател на Класа