Германските изтребители Еврофайтер не могат да помогнат на НАТО срещу Русия

Между 25 октомври и 07 ноември Норвегия бе домакин на най-големите военни учения на НАТО след края на Студената война, в които 50,000 войници, 150 самолета, 60 кораба и повече от 10,000 превозни средства, тренираха как да отблъснат евентуална руска атака срещу Полша или балтийските страни.

 

Когато се стигна до противодействие на тази "инвазия", войските на Алианса осъзнаха, че не могат да пробият руската противовъздушна отбрана, защото германските изтребители Eurofighter Typhoon - гръбнак на Военновъздушните сили в Германия и един от основните Европейски бойни самолети - не са в състояние да атакуват наземни цели, защото са проектирани за въздушен бой.

 

По тази причина тези самолети ще трябва да изпълняват бойни мисии, защитени от многофункционалните изтребители "Торнадо", въпреки че и тази подкрепа няма да реши проблема.

 

Оказва се, че обхватът на снарядите, които имат Торнадо е 150 км, а руските системи с противовъздушни ракети С-400 достигат много по-далече, което няма да позволи на германския изтребител да излезе на подходящо разстояние, за да пусне своите ракети въздух-земя.

 

Служител на германските военновъздушни сили заяви, че "една толкова сложна и съвременна система като С-400 не може да бъде неутрализирана без големи разходи и жертви".

 

Американската верига CNBC вече информира, че най-малко 13 държави са изразили интереса си да придобият тези устройства от Русия и техните лидери не се страхуват, че САЩ ще наложат санкции срещу тях. Всъщност Индия, Турция и Китай вече са подписали договори за закупуване на системите С-400 Триумф.

Станете почитател на Класа