Испания: "Любовна магия" активира протоколите за терористични атаки

"Любовна магия" задейства протоколите за терористични атаки в Аликанте (Испания). Това от своя страна предизвика закъснения на осем влака - един на голямо разстояние и седем на близко - и засегна общо 135 пътници, съобщава местна медия.


Алармите бяха задействани, когато на влаковите релси, на кръстовището с булевард на пътя за Оканя, беше открита поставена черна торба. Вътре имаше грозде, червени и черни семена, карфици, пирони и утайка от кафе.


Специалните техници по дезактивиране на взривни устройства (TEDAX) на Националната полиция откриха в торбата също два документа, в които имаше нарисуван череп и три имена. Разследванията доведоха до арестуването на заподозрян и също така позволиха да се изясни последната загадка: имената са на близки на задържания – на бившата му жена и бившата му тъща, както и на мъж, който очевидно е новият спътник на бившата му жена.


Въпреки че задържаният, 38-годишен мъж, обвинен в причиняване на обществено безредие, обясни, че с магията искал да възстанови бившата си партньорка, единственото, което е получил, е ограничителна заповед за една година.


Повикването към полицията е направено от съсед в района, който е видял двама души, приличащи на „араби", които като че се молили ритуално, докато поставяли торбата на железопътните линии.

Станете почитател на Класа