Стана заразно: Алехандро Муньос се самообяви за "президент" на Колумбия

Колумбиецът Алехандро Муньос, украсен с реплика на президентската лента, се обяви за президент на тази страна и извика: "Първият акт на правителството ми е да обявим мир". Това се случи на демонстрация против срещата на групата на Лима в двореца Сан Карлос, в Богота, където участваха и самопровъзгласеният "президент" на Венецуела, Хуан Гуайдо и вицепрезидентът на Съединените щати, Майк Пенс.


От група хора, протестиращи пред двореца с надписи „Не на войната", първо се чу възглас: „Дюк не ме представлява", отнасящ се за колумбийския президент, домакин на срещата.


Самопровъзгласилият се президент на Колумбия, в своята импровизирана реч каза: "Да на мира, не на войната, не на трафика на наркотици и на неолиберализма", докато демонстрантите около него избухнаха в аплодисменти.


"Искаме армия за мир, а не за война", каза Муньос. През предходната седмица командирите на Южното командване на САЩ и на колумбийската армия проведоха срещи за разрешаване на проблема с "хуманитарната помощ" на Венецуела, което предизвика напрежение и спекулации за евентуална подкрепа на Колумбия за военни действия срещу Венецуела.

 

Станете почитател на Класа