Ще стигне ли Биткойн до $6000 в близките седмици?

Още от началото на мечия пазар, криптовалутите като цяло са намалили значително стойностите си и продължават да се борят за възстановяване на предишната си “слава”.

Например, през последните няколко месеца цената на биткойн оставаше доста бездействаща и се движеше нагоре и надолу с много невероятни маржини.

Въпреки това, секторът в момента се вълнува, тъй като Биткойн, в понеделник, успешно надмина $4000 и някои дори очакват да се повиши още повече.

 

0a

 

Въпреки, че последният връх от $4050 все още е далеч от фрапиращата цена от приблизително $20 000, заинтересованите страни се надяват, че нещата ще се подобрят значително.

Възможен ръст в цената на Биткойн

Анализаторът на криптовалути, трейдър и организатор на предстоящата конференция за BTC – Тоун Вайс – изрази оптимизъм за бъдещето на Биткойн. Според Вайс, ако биткойн продължи да се покачва достатъчно стабилно, за да премине границата от $4200, това може да е началото на значителни подобрения за крипто.

Смятам, че колкото повече пъти удряте ниво на съпротива, както в този случай $ 4,200, толкова по-вероятно е да се прекъсне и да отиде нагоре.

На въпросът може ли биткойн да достигне $ 6000 скоро, Вайс изрази мнението си, че мечият пазар, който продължава да разклаща сектора, още не е приключил. Така че, въпреки че казва, че цени по-ниски от $3000 не са невъзможни, той смята, че биткойн все още може да нарасне до $ 5000 и дори по-високо.

Мисля, че можем цената да достигне до $5000, може би дори до $6000, но все още мисля, че ще видим по-ниски цени под $3000 някъде тази година.

Бъдещето на биткойн като заместител на златото

За известно време, много Биткойн защитници направиха предсказания, според които смятат, че крипто заменя златото. Един от тези защитници е Брендън Блумър, предприемач, който е туширал мнението си, че Биткойн, в някакъв момент през следващите 20-40 години, ще замени златото.

Колкото и поддръжниците да се надяват, че това ще се случи, само времето определено ще каже.

 

 

Станете почитател на Класа