Москва отхвърли призива на Тръмп

„Всичко е в рамките на нормални отношения със законно правителство“, коментира Юрий Ушаков, съветник на руския президент Владимир Путин

 

Кремъл отхвърли днес призив на американския президент Доналд Тръмп Русия да се изтегли от Венецуела и подчерта, че руските действия са законни и съгласувани с легитимното правителство на латиноамериканската страна, предаде Ройтерс.

„Всичко е в рамките на нормални отношения със законно правителство“, каза Юрий Ушаков, съветник на руския президент Владимир Путин.

Късно снощи Тръмп настоя Русия да изтегли военните си от Венецуела и заплаши, че „на масата са всички опции“, за да накарат Москва да направи това.

В същото време военният аташе на Венецуела в Русия заяви, че руските войници не са в страната, за да изпълняват военни операции.

Руското външно министерство обяви във вторник, че решението на Москва да изпрати военни специалисти във Венецуела е в пълно съответствие със законите на страната.

Това стана след съобщенията за кацане на руски военни самолети пред уикенда на летище край столицата Каракас със 100 войници и 35 тона оборудване, което бе разкритикувано от Вашингтон.

 

0a

Държавният секретар Майк Помпейо предупреди в понеделник Москва, че САЩ няма да гледат безучастно как Русия вкарва военни във Венецуела в подкрепа на режима на Николас Мадуро.

САЩ подкрепят опозиционния венецуелски лидер Хуан Гуайдо, който през януари се самопровъзгласи за временен президент.

 

 

Станете почитател на Класа