Петролът поскъпна заради новините около санкциите на САЩ срещу Иран

Световните цени на петрола се повишиха с повече от 2% в понеделник сутринта, на фона на съобщенията, че САЩ се готвят да прекратят изключенията от санкции при закупуването на ирански петрол.

Стойността на юлските фючърси за суров петрол „Брент” се повиши с 2.56% - до 73.81 долара за барел, майските фючърси за суровия петрол WTI се повишиха с 2.36%, достигайки 65.53 долара за барел, най-високото ниво от 1 ноември 2018 г. насам.

В центъра на вниманието на инвеститорите се оказаха докладите на вестник "Вашингтон пост", цитиращ собствени източници, че американските власти в понеделник ще обявят прекратяването на изключенията от санкции за някои страни при закупуване на ирански петрол. Според публикацията решението ще влезе в сила на 2 май.

Превод: В.Сергеев

Новият президент на Украйна ще се сблъска със задачата да консолидира страната, като вземе предвид реалностите, които се развиха през последните години, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

„Не се и съмнямам: новият държавен глава по отношение на Русия ще се придържа към реториката, използвана по време на предизборната кампания. Ще повтаря добре познатите идеологически формули, насочени към различни групи от населението. Нямам никакви илюзии по този въпрос”, коментира премиерът от профила си във „ВКонтакте”.

В същото време той отбеляза, че има шанс за подобряване на отношенията. „Какво е необходимо за това? Честност. Нуждаем се от прагматичен и отговорен подход. Подход, който отчита всички политически реалности в Украйна. Включително предимно ситуацията в източната част на страната”, допълни Медведев.

Той подчерта, че резултатът от изборите в Украйна показа изрично искане за нови подходи при решаване на проблемите в страната.

Той също изрази надежда за здрав разум и честен и отговорен подход на новия президент на Украйна към политиката.

Според ЦИК на Украйна, след преброяването на 90.25% от протоколите, Зеленски набира 73.18% от гласовете, докато Порошенко едва 24.5%.

В същото време Зеленски изрази готовност да разгледа кандидатурата на Порошенко за някои от най-високите държавни постове.

 

Превод: В.Сергеев http://pogled.info

Станете почитател на Класа