Наследницата на Дисни посети своята империя и се разгневи

Наследницата на империята на Дисни, след като направи изненадващо посещение в първия тематичен парк, открит от нейните дядо и чичо, Рой и Уолт Дисни, се разгневи, че служителите на тази забавна компания работят в условия, които не са подходящи за достоен живот.


В интервю за Yahoo News, Абигейл Дисни, която няма активна роля в компанията, заяви, че е решила да изслуша лично свидетелските показания на работниците от оригиналния парк Дисниленд в Анахайм (Калифорния, САЩ), след като е получила тревожното Facebook послание на служител.


„Всеки от хората, с които разговарях, ми каза:„ Не знам как мога да запазя това лице на радост и топлина, когато трябва да се прибера вкъщи и да търся храна в боклука на други хора. Това не беше работната среда, която очаквах да намеря ", казала наследницата.


"Бях много ядосана, когато си тръгнах, защото дядо ми ме научи да почитам тези хора, които късат билетите ви и които сервират содата ви", казва 59-годишната Абигейл, която е дарила около 70 милиона долара от нейното състояние в последните три десетилетия.


В същото време сегашният главен изпълнителен директор на Дисни, Боб Игер, е получил заплата от около $ 65.6 милиона през 2018 г., което е повече от 1400 пъти повече от средния служител на консорциума. Според "Файненшъл таймс" наследницата е поискала от компанията да заплаща минимална заплата от 135 долара за деветчасова смяна, което е около 13 000 пъти по-малко от 180 000 долара на ден, които получава босът.


"Боб трябва да разбере, че е служител, точно като хората, които чистят дъвка от тротоарите. И те имат право на същото достойнство, те имат същите човешки права като него ", каза тя.

Станете почитател на Класа