FAZ: Ренци обясни защо избирането на Салвини за премиер-министър ще се превърне в бедствие за Италия

„Заклетият враг на Салвини“, бившият италиански премиер Матео Ренци, обясни защо евентуалният избор на министъра на вътрешните работи на страната за ръководител на правителството „ще завърши с гибел за Италия“, пише Frankfurter Allgemeine. Според него Салвини само поражда гняв у хората, сее омраза, подбужда страхове и елементарно превръща християнските ценности в инструмент.

„Заклетият враг на Салвини“, бившият италиански премиер Матео Ренци, обясни защо евентуалният изборна министъра на вътрешните работи на страната за ръководител на правителството „ще завърши с гибел за Италия“, пише Frankfurter Allgemeine.

Салвини съвсем не е министър на вътрешните работи, а просто влиятелен човек, който създава гняв у хората. Вместо да осигурява сигурност, той сее омраза. Той използва проблема с бежанците като алиби, за да атакува чернокожите. Той превърна християнските ценности в инструмент. Министърът на вътрешните работи трябва да се грижи за реда, докато Салвини само разпалва страховете“, каза Ренци в интервю за немския вестник.

 

 

Според бившия глава на италианското правителство Италия отново преживява икономически спад.

И за това са виновни премиерът Джузепе Конте и неговият главен съветник Салвини“, заяви Ренци.

Италия, призова бившият глава на италианското правителство, трябва да бъде върната на масата на авторитетните сили на Европа“ - като Германия и Франция.

Ако Салвини не си тръгне, те ще се отнасят към Италия като към прокажена, предупреди Матео Ренци.

За Италия и цяла Европа, изрази увереност екс-премиерът, изборът на Салвини на поста глава на италианското правителство ще означава "загуба на ценности".

Затова правя всичко възможно, за да попреча на Салвини“, каза Матео Ренци.

 

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа