Дългът ще унищожи САЩ

Ким Дотком: “Инвестирайте в Биткойн преди дълга на САЩ да излезе извън контрол”. Противоречивият интернет пират и биткойн адвокат, Ким Дотком, приканва всички да инвестират в злато и биткойн, защото правителството на САЩ добавя всяка година 1 трилион щатски долара дълг, който никога няма да бъде платен. “Дългът ще унищожи САЩ и ще създаде глобален икономически колапс”, твърди Дотком в tweet.

 

Дотком също така tweet-на, че американският президент Доналд Тръмп е започнал мандата си с “осакатена” империя за подкрепа на живота и че водещи икономисти са съгласни, че американският дълг не е устойчив.

Предупрежденията на Дотком не са неоснователни

Докато Дотком е противоречив образ, предупрежденията му вероятно не са безпочвени, предвид факта, че федералният дефицит е нараснал с 20% през последните 10 месеца, според скорошен доклад на Бюрото по бюджета на Конгреса, съобщава The Hill. От 1 октомври до юли разходите са надхвърлили приходите от $682 милиарда, което е с $116 милиарда повече от същия период на предходната финансова година.

 

 

Разширяващият се дефицит се ръководи от намаляването на данъците от Тръмп и споразумението на Конгреса за увеличаване на разходите. Тръмп заяви, че намаляването на данъците ще доведе до по-силен икономически растеж, доставяне на повече данъчни приходи и намаляване на дефицита.

 

1-a-00ol

 

Докато икономиката на САЩ нарасна с 4,1% през второто тримесечие, икономистите отбелязаха, че е необходим по-голям растеж за намаляване на дефицита.

Дефицита да се повиши

Очаква се дефицитът да достигне $793 милиарда в края на годината и да достигне $1 трилион през 2019 година. Плащанията на лихви за обслужване на дълга се очаква да станат най-бързо нарастващите годишни разходи. След 30 години обслужването на дълга ще задмине разходите за отбрана и социално осигуряване.

Потребител на Twitter казwа, че ще се появи военна хунта, за да защити хората. Някои се съгласиха с Дотком и казаха, че американският долар вече е безполезен, докато друг потребител каза, че решението е да се елиминира централната банка на страната.

Още един отговори, че дългът ще бъде преструктуриран и че междувременно възстановяването на “производствената дупка”, причинена от Северноамериканското споразумение за свободна търговия, ще възстанови производството в САЩ и ще доведе до по-силен икономически растеж.

Дотком междувременно продължава битката си с правителството на САЩ. През 2012 година той беше обвинен от голямо юридическо лице на САЩ за сайта си за споделяне на файлове, Megaupload.

ФБР затвори сайта и нареди да се нахлуе в дома на Дотком, обвинявайки го в нарушаване на авторски права, пране на пари и рекет. Дотком се бори с екстрадицията в САЩ от Нова Зеландия.

Cryptodnes. bg

Станете почитател на Класа