Тюлен помогна за задържане на трафиканти с тон наркотици

Голям тюлен помогна на австралийската полиция да хване двама заподозрени наркотрафиканти, достигнали брега на страната с пратка на наркотици, оценена приблизително на около 687 милиона щатски долара.


Инцидентът се е случил в началото на септември, когато властите са били уведомени за изоставена яхта близо до град Джералдън (Западна Австралия). Веднага започнало издирването на нейните пътници и екипаж.


Полицаите открили 51-годишния французин Антоан Дицента и 34-годишният британец Греъм Палмър на близкия остров Бъртън, както и 40 торби, съдържащи приблизително цял тон наркотици, включително метамфетамин, кокаин и екстази, които трафикантите се опитали да скрият под морски водорасли.


Когато забелязали пристигането на полицията, заподозрените, които се били укрили, решили да стигнат до товара си, но установили, че пътят им е препречен от спящ тюлен.


"Те го събудиха и той скочи нагоре, надувайки големите си гърди, крещейки заплашително към тях", заяви заместник-командирът на морската спасителна служба Деймиън Хили за местна медия.


"По принцип двамата имаха избора да се опитат да заобиколят тюлена или да бъдат арестувани и в крайна сметка те избраха да бъдат арестувани", каза Хили.


Полицията съобщи, че в рамките на разследването са арестувани още трима души и всички са обвинени в притежание на незаконни наркотици с намерение да ги продават.

Станете почитател на Класа