Китай репетира военен парад с най-новите си оръжия, прикрити с покривала

Голямо разнообразие от нови оръжия обиколи улиците на Пекин тази събота като част от репетициите за военния парад на 1 октомври, отбелязващ 70-годишнината от основаването на Китайската народна република.


Снимки на любопитни жители и туристи показват както вече известни оръжия, така и оръжия, които никога не са виждани, скрити под покривала, което предизвика спекулации в социалните мрежи за това, което ще се види след две седмици на парада.


Вече са известни няколко типа от фотографираното оборудване, като танкове тип 99 и тип 15 и превозни средства за пехотата, тип 04.


Някои военни машини обаче са преминали от камуфлаж за джунглата към такъв с характер на пустиня, което се интерпретира като знак, че Пекин не изключва разполагането на войските си на нови територии.


Много други превозни средства обаче са дефилирали скрити с покривала, в явен опит да се задържи напрежението до последната минута.


Едно от тези оръжия изглежда като голямо устройство с форма на торпедо, за което се подозира, че е безпилотна подводница. За разлика от други дронове за подводно наблюдение в Китай, той има размери, които предполагат, че може да носи оръжие, посочват в социалните мрежи.


Друго от неизвестните на тренировките беше видимо аеродинамично превозно средство, сплескано и с видим двигател, чиито характеристики подсказват, че ще бъде вероятно хиперзвуков безпилотен планер.


Също така бе наблюдавано безпилотно крилато средство, което може да съответства на атакуващия дрон Лиджиан, както и предполагаемо множество ракетни установки и няколко междуконтинентални балистични ракети, сред които изглежда, че ще бъде новата DF-41, считана за имаща най-голям обхват в света.

Станете почитател на Класа