Арестуваха в САЩ млада жена, която искала да застреля 400 души за забавление

18-годишно момиче бе арестувано в понеделник в Оклахома (САЩ), след като коментирала с колега, че иска да застреля 400 души за забавление и би искала да го направи в старото си училище, съобщават местните медии.


Според доклада, Алексис Уилсън работела като сервитьорка в ресторант в град МакАлестър, когато показа на колегата си видео на телефона си, в което стреля с автомат АК-47, който току-що е придобила. След това му разказала и за зловещите си намерения. Колегата й съобщил на управителя на заведението, който веднага сигнализирал в полицията.


"В тези времена не можете да казвате такива неща," каза шерифът на полицията в окръг Питсбург, Крис Морис, пред канал KTUL. "Когато се каже нещо подобно, ние ще го вземем на сериозно, ще го разследваме максимално и незабавно ще извършим арест, защото не искаме никое от нашите училища да пострада от стрелба", добави служителят.


След жалбата Уилсън бе арестувана в дома й, където агентите откриха автомата от видеото, а също и пушка и различни боеприпаси. Задържаната вече е изправена пред обвинения в терористична заплаха срещу гимназията в МакАлестър. Младата жена пледира невинна.


Тийнейджърката е била изключена от това училище, след като е участвала в няколко инцидента с насилие. При един случай тя била изгонена за носенето на нож, а в друг - за излагане на свастики сред вещите си, след което не й било позволено да се запише отново.


По време на разпита Уилсън казала на служителите, че се е чувствала „самоубийствено и граничещо с убийство" по отношение на своите съученици заради тормоза, който е претърпяла. На въпроса дали е възнамерявала да нарани някого в училище, тийнейджърката казала, че в миналото е имала подобни мисли.

Станете почитател на Класа