"Най-голямото престъпление в световната история"

Анализаторът Макс Кайзер отбеляза 10-годишнината на програмата си „Кайзер рипорт", като показа фрагменти от първите епизоди, в които горещо се обсъжда финансовия срив и спасяването на някои банкови институции. За него това си остава „най-голямото разграбване досега, най-голямото престъпление в световната история, което дори не можем да оценим количествено - милиарди и милиарди долари ".


Той разглежда тези факти „точно сякаш това е мястото на престъпление и не счита централните банки като икономисти и законотворци, а за силно политизирани организации с подчертан дневен ред". Макс изрази съжаление, че „Трябваше да изминат 10 години със слухове, че централните банки се опитват да се включат по-активно в изборите през 2020 г. в САЩ, така че хората да разберат за какво говорим през цялото това време ".


Също така Макс припомни, че през първите години на „Кайзер рипорт" традиционните американски медии определяха тази програма като „конспиратор"; например по повод отричането от JP Morgan че е манипулирала пазара на благородни метали. Накрая през 2019 година някои ръководители на това финансово образувание все пак се признаха за виновни по наказателните обвинения срещу тях, за това, че са изпълнявали тази практика в продължение на години.


Това "показва, че сме спечелили и бяхме точни от самото начало", казва Макс. Той остро осъжда позицията на определени медии и някои "уважавани" хора, които предложиха убежище на отговорните за "пирамидалните измами" и нападнаха тези, които публично разобличаваха и заклеймяха банковите измами.


Сега всички млъкнаха, когато истината излезе наяве.

Станете почитател на Класа