Протестиращите в Хонконг: "Извинете, разбихме грешната банка"

Няколко протестиращи в Хонконг се насочиха към банки, които нямат седалище в специалния административен регион, с цел да изпратят съобщение до Пекин. Образът на любопитен извинителен надпис върху разбитите прозорци на финансова институция, предизвика страхопочитание в мрежата.


В социалните мрежи се появиха снимки на клон на Източноазиатската банка (BEA) със седалище в Хонконг, с нанесени сериозни щети. Но онези, които извършиха вандализма и унищожиха витрините й, по-късно са разбрали, че това е местна банка. "Съжаляваме, грешна банка", написаха протестиращите със спрей върху наскоро разрушените стъкла.


А банките, които нямат седалище в Хонгконг, не получиха същия жест на любезност. На снимките се виждат много съоръжения и оборудване, които бяха повредени по време на безредиците този уикенд.


Стотици протестиращи се събраха в неделя в централен Хонконг (Китай) в нов ден на протестите, избухнали в началото на юни, след одобрението на противоречив законопроект. През деня е имало сблъсъци между полицията и протестиращите, които са пускали коктейли Молотов, организирали барикади и унищожавали магазини.

Станете почитател на Класа