15-годишен спечели десетки хиляди от „империя от постове“ и за един ден я изгуби

Млад американец, едва 15-годишен, успя да спечели десетки хиляди долари, като публикува по сто поста всеки ден в профилите си в Instagram. Въпреки това, един ден успешната му „империя" се разпадна и ученикът-предприемач трябваше да започне от самото начало.

 

Според The New York Times, Роуън Уинч, жител на щата Пенсилвания, си наложил ежедневна дейност в продължение на няколко години, която му донесла сериозни постижения. Той започвал деня си с търсенето на постове, които впоследствие публикувал в профилите си в Instagram, най-популярният от които - @ Zuccccccccccc - имал 1,2 милиона последователи. Младият мъж използвал всеки момент от свободното си време, за да намери ново съдържание, като си поставил целта от 100 публикации на ден.


Дейността в мрежата му позволила да печели около 10 000 долара на месец, благодарение на реклама, а и му отворила пътя за придобиване на влияние във виртуалния свят. "Просто искам да мога да имам връзки навсякъде, да бъда финансово сигурен и да си осигуря приходи от това, което обичам да правя", казва Уинч.


Момчето още преди публикуването на постовете е печелило пари в интернет, продавайки стикери и дрехи, както и пускайки на пазара персонализирани видеоклипове със съобщения в платформата Fiverr.

 

"Моят акаунт за постове определено ме направи по-независим, но също ми даде повече отговорност. Ако не публикувам един ден, хората ще започнат да задават въпроси и аз ще започна да се чувствам зле, защото можех да спечеля много последователи през този ден. Можех да спечеля пари през този ден", повтори той.


Животът на младия мъж обаче се променил драстично, когато на 26 юли му бе съобщено, че акаунтът @Zuccccccccccc е деактивиран. Първоначално Уинч смятал, че е грешка, но по-късно открил, че акаунтът му наистина е деактивиран заради нарушаване на политиките на платформата. Същата съдба имали и десетки други акаунти с постове в Instagram.

 

"Много от моите приятели смятат, че съм се депресирал и мисля, че това е истина", призна той, изтъквайки, че става несигурен и по-тих. "С @Zuccccccccccc аз чувствах, че имам цел и правя нещо, което е от полза за много хора. Сега имам чувството, че съм изгубен", казва той.

 

Но младежът не се отказва: отскоро той публикува постове в другите си акаунти в Instagram и стартира подкаст в YouTube. Той иска да възстанови влиянието, което е имал във виртуалния свят.


"Колкото повече последователи имате, толкова повече влияние имате, а колкото повече влияние, толкова повече власт имате".

Станете почитател на Класа