Fox: Щабът на Тръмп отказа акредитация на новинарската агенция на Блумбърг заради нейната пристрастност

Тъй като Майкъл Блумбърг реши да участва в президентската надпревара, неговата информационна агенция Bloomberg News направи глупав компромис, съобщава Fox News. Тя заяви, че няма да води разследване срещу него и неговите демократични противници, но ще продължи да разследва дейността на администрацията на Доналд Тръмп. В резултат на това предизборният щаб на настоящия президент на САЩ обяви, че лишава Bloomberg News от акредитацията на журналистите за пристрастие.

Предизборният щабна Тръмп обяви, че ще забрани Bloomberg News да присъства на неговите мероприятия. Миналата седмица организацията обяви, че няма да води разследвания срещу Майкъл Блумбърг и неговите демократични съперници по време на предварителните избори.

Но ние ще продължим да разследваме администрацията на Тръмп“, съобщи Bloomberg News.

Предизборният щаб на Тръмп в изявлението си отбеляза, цитирам: „Тъй като те открито са заявили своята пристрастност, предизборният щаб на Тръмп вече няма да издава акредитация на представителите на Bloomberg News за митинги и други събития на щаба. Във всеки конкретен случай ще решаваме дали да общуваме с отделни журналисти и да отговаряме на запитвания от Bloomberg News."

Според мен те си създадоха толкова много проблеми.

Крис, нека започнем от Вас, тъй като Вие също сте от новинарска организация и Ви се налага да вземате решения. Оказва се, че те казват: няма да водим разследване срещу него или неговите противници. Но те оставиха възможността да разследват президента Тръмп.

ГОСТ ЗА ПРОГРАМА:И републиканците.

Не може да има по-голямо пристрастие.

КРИС БЕДФОРД, главен редактор на The Daily Caller: Трябва да разберем кои точно са неговите противници (на Майкъл Блумбърг. - ИноТВ). Доналд Тръмп ли е един от опонентите му? Ако е така, нашият кореспондент Андрю Кер, който участва в журналистически разследвания, се опитва да установи дали това нарушава правилата за представяне на политическа информация по време на предизборната кампания. Тъй като не можете да осветявате само един опонент и една гледна точка. Тъй като се оказва, че оказвате съдействие.

Така че, ако Доналд Тръмп бъде гледан като опонент - и според мен определено е противник - тогава те са в нарушение. Новините винаги имат колебания, съмнения относно факта, че от етична гледна точка можем да подчертаем какви са границите на нашата дейност. С разбиране се отнасям към тази ситуация.

В крайна сметка знам, че има журналисти, които искат да участват в предизборното шоу. Знам, че има и такива, които искат да покрият демократите. И мисля, че те (Bloomberg News. -ИноТВ) направиха сериозна грешка.

 

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа