Fox News: Вашингтон отглежда социопати

Дълги години на американците се казваше, че войната в Афганистан върви добре, но наскоро публикуваните документи показват, че висши военни и политици крият фиаското, съобщава Fox News. Според госта в студиото, полковника в оставка Дъглас Макгрегър, висшето командване не е платило за провалената си стратегия и не е позволило на президентите да изтеглят войските от Афганистан.

 

 

Изминаха 18 години, откакто американските войски свалиха «Талибаните». Оттогава стотици хиляди американски войски преминаха през Афганистан, 2300 от тях загинаха. Отново и отново лидерите на държавата и въоръжените сили ни казаха, че войната в Афганистан върви добре и просто трябва да държим този курс, не можем да изтеглим войските!

Но както се вижда от току-що публикуваните документи, те са ни лъгали. Многократно. Длъжностните лица изкривиха статистиката, за да скрият от обществото, че това всъщност е катастрофа. Похарчени са стотици милиарди долари.

Колко ни струваше? По-скъпо от целия план на Маршал след инфлацията. И всичко това беше пропиляно — в опити за модернизиране на афганистанското племенно общество. Не можете дори да го наречете средновековно!

Ръководителите на въоръжените сили не знаеха какви са им задачите. Често те дори не знаеха кой е врагът. В разговори помежду си те признаха това, но никога не го признаха публично — пред хората, които платиха за тази война и загинаха, воювайки в нея.

Каква е съдбата на онези, които направиха това, които проведоха този катастрофален курс и ни вкараха в заблуждение? Ако вие, обикновените американци, бяхте направили това, ако бяхте организирали оргия на разхищение и некомпетентност с такъв мащаб, щяхте да сте в затвора. И със сигурност нямаше да имате добре платена работа.

Но хората, стоящи зад това фиаско, както и преди управляват в Пентагона, а и правят големи пари като лобисти, ръководители на политически центрове или организации, изпълняващи отбранителни договори. Защото никой никога не ги наказва.

Авторът на «Фактор на победата», полковникът в оставка от армията на САЩ Дъглас Макгрегър, предупреждава обществеността от десет години за безполезността на случващото се в Афганистан. Имаме доказателство — видеото е от 2010 г.! Обърнете внимание!

Дъглас Макгрегър: Това е задънена улица, това е безнадеждна кауза! Това е бездънна пропаст за нашите ресурси. Нищо добро няма да излезе от това. Разбрахме, за което подозирахме по-рано: тези, които са на власт, са ни лъгали. Това се случва често. Но ме поразява, че те никога не наказват никого. Хората, които ни лъжат за това бедствие, къде са те сега?

Водещ: Ако отгледате децата си по същия начин, по който Вашингтон се отнася към своите стратези, без изобщо да ги наказва за безчестието им, бихте отгледали социопати.

Дъглас Макгрегър: Да.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа