Камуфлаж в Космоса, ама вие сериозно ли?

Наскоро създадените от президента на САЩ Доналд Тръмп Космически сили, се изправиха пред вълна от подигравки в интернет, след като разкриха чисто новата си горско-камуфлажна униформа, което повдигна доста вежди.


Космическите сили на САЩ, любимото дете на Тръмп, а сега вече една от осемте униформени служби в страната, най-накрая получиха своя екипировка.


„Първите униформи на #SpaceForce се появиха в Пентагона", туитна най-новият клон на американските военни, придружавайки съобщението със снимка на това, което изглежда като стандартно яке от американската армия с горски камуфлаж, носещо герба на космическите сили на САЩ на ръкава си.
Честно казано, всички бяха доста развълнувани от облеклото.


Първите подигравки отбелязват, че ако възникне такава необходимост (да речем, в случай на нагло нападение на извънземни), избраният модел ще е неподходящ за задачата - скриване на войските от очите на врага, тъй като няма гори в Космоса, поне доколкото досега се знаеше.


Имаше и такива, които представиха свои собствени идеи - например черна униформа, обсипана със звезди.


Сравнявайки космическите сили на Тръмп с Инициативата за стратегическа отбрана (SDI) на Роналд Рейгън, наречена "Междузвездни войни", остроумен коментатор предположи, че униформите на Star Trek може да са по-логичният избор.


Няколко самотни защитници на концепцията твърдяха, че би било по-скъпо за Космическите сили да изготвят напълно нов дизайн, вместо просто да се използва повторно шаблон по подразбиране.


Тази логика бе поставена под силно съмнение, тъй като Пентагонът със своя мамутски бюджет рядко е бил обвиняван в игра на чичо Скруч със своите разходи, изгаряйки милиарди долари данъци за такива спешно необходими артикули като тоалетни седалки по 640 долара и кафемашини по 7 600 долара.


Може би е по-лесно да намерите гората, когато човек е по-близо до земята.

Станете почитател на Класа