Джеф Безос вече не е най-богатият човек в света в класацията на Forbes

Френският бизнесмен Бернар Арно, президент и директор на конгломерата LVMH, зае в петък първото място в класацията на най-богатите хора в света на Forbes.


След увеличение от 1900 милиона долара, общото богатство на Арно и неговите близки достигна за един ден 117 милиарда долара. От своя страна, богатството на предишния лидер в списъка, Джеф Безос, основател и изпълнителен директор на американската компания Amazon, спадна със 761 милиона до 115,6 милиарда долара.


Това не е първият път, когато 71-годишният французин надминава Безос. На 16 декември 2019 г. той заемаше позицията номер едно в списъка на Forbes в продължение на няколко часа.


На трето място е основателят и директор на Microsoft, Бил Гейтс. Американецът, чието богатство е оценено на 110,6 милиарда долара, бе надминат от Арно през ноември.


Конгломератът LVMH обхваща 75 марки от най-висше ниво като Christian Dior, Louis Vuitton, Veuve Clicquot и Sephora, сред други добре познати компании за вино, спиртни напитки, мода, парфюми, козметика, часовници и бижута.

Станете почитател на Класа