Fox News: Конгресът на САЩ призова да се вкарват „мръсните ченгета“ в затвора за „руското разследване“

Изказвайки се в Белия дом след оправдателната си присъда в Сената, американският президент Доналд Тръмп, който не се смути от изразите си, се скара с тези, които провеждаха разследвания срещу него, съобщава Fox News. Според републиканския конгресмен Стивън Скалис хората в ръководството на ФБР трябва да носят отговорност за опитите да компрометират Тръмп с „рашагейт“.

След провала на импийчмънта, хората, които стояха в началото на „руското разследване“ и злоупотребяваха с правомощията си, за да свалят Доналд Тръмп, трябва да влязат в затвора възможно най-скоро, парламентарният организатор на „Фокс“ на Камарата на представителите на САЩ Стивън Скалис изрази това мнение пред Fox News.

Изявлението на конгресмена дойде в четвъртък същата вечер, когато Тръмп отбеляза оправдателната си присъда в Сената, пише Fox News.

„ Президентът беше много откровен днес. Ясно е, че той беше съсредоточен върху вършенето на работата си. Но според мен днес беше важно той да посочи някои нечестни хора, включително мръсни ченгета, които не са изчезнали “, каза Скалис. Конгресменът очевидно е имал предвид "висши федерални служители на реда " , се казва в статията на Fox News.

Речта на Тръмп в Белия дом обхвана редица теми. Така американският лидер припомни как „ уволни това влечуго “ Джеймс Коми от поста директор на ФБР, след което се появи „ адски шумотевица “. Тръмп описва така наречената „руска афера“ изобщо с непечатни думи.

По-рано в сряда американският сенат оправда президента по двете обвинения за импийчмънт.

Конгресменът Скалис каза пред Fox News, че очаква с нетърпение доклада на федералния прокурор на Кънектикът Джон Дърам, който беше инструктиран от Министерството на правосъдието на САЩ да провери произхода на „руското разследване“.

 

„ Хората трябва да бъдат подведени под отговорност.“, - цитира новинарския сайт  думи на Скалис. „ Те злоупотребяват с правомощия, за да премахнат буквално кандидата за президент на Съединените щати.“ Хората трябва да отидат в затвора . "
Републиканецът изрази надежда, че Дърам " ще назове имената ". Освен това Скалис каза, че докладът на федералния прокурор трябва да реабилитира " 99 процента " от обикновените служители на ФБР - " добри хора ". Според конгресмена " гнили ябълки " могат да компрометират цялото бюро.

 

 

Превод: Поглед.инфо


Станете почитател на Класа