Западът направи фаталната си грешка

Евгений Сатановски, политолог и редовен гост на програмата „Вечер с Владимир Соловьов“ по телевизионния канал „Росия 1“, направи изявление за слабостта на Русия. Журналистът се съгласи с приятеля си и заговори още по-грубо по този въпрос.

 

 

Повод за началото на дискусията бяха думите на американския министър на енергетиката Дан Бруйет. Той изрази увереност, че без външна помощ Русия не може да завърши изграждането на газопровода «Северен поток-2».

Евгений Сатановски припомни, че подобни настроения са царували в чужбина след разработването на ядреното оръжие в американските лаборатории. Вашингтон тогава бил убеден, че Москва не може да създаде нещо подобно поне две десетилетия. Обаче само две години по-късно се наложило САЩ да се убедят в обратното.

Политологът смята, че в много отношения това е постигнато в разултат на критиката на Запада.

„Нашето началство, за да се разбърза и да направи нещо стойностно, трябва да бъде разгневено“, каза Сатановски.

Той обясни, че получавайки похвали от чужди страни, Русия се отпуска и това води до катастрофални последици.

Владимир Соловьов се съгласи с изводите на политолога.

„Основната грешка на Запада е откритата конфронтация с нас“, каза той.

Журналистът припомни: през 90-те години Русия буквално е била „завзета с голи ръце“, само защото мнозина смятали, че западните страни искат да бъдат приятели с Москва.

«Определено няма нужда да бъдем груби, но да не виждаш разликата между добросърдечността и глупостта, също е голяма грешка.

Западът направи фаталната си грешка — разяри Русия!

Сега да му мисли! Мечката се събуди!», завърши той.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа