Бил Гейтс дава три основни препоръки за борба с covid-19

Основателят на софтуерната компания Microsoft, Бил Гейтс, очерта триточков план, който да помогне на САЩ да се справят с пандемията от коронавирус, в статия, публикувана в The Washington Post.


Според Гейтс, „САЩ загубиха възможността да предотвратят коронавируса, но все още има навреме да вземат важни решения". „Изборът, който правим ние и нашите лидери, ще повлияе на това колко бързо броят на новозаразените хора ще започва да намалява, колко дълго икономиката ще остане в криза и колко повече близки ще погребем", каза той.


Първата стъпка е да се създаде последователен национален подход за изолиране на гражданите, за да се предотврати разпространението на вируса. В северноамериканската страна, въпреки призивите на различни експерти, много щати все още не са установили мерки за изолация и това за Гейтс е "рецепта за бедствие".


Второ, правителството трябва да стори всичко по силите си, за да направи тестовете covid-19 по-достъпни и чести. По същия начин той настоява за разпространението на по-ефективни методи за тестване на цялата територия, като тампона, разработен от Коронавирусната мрежа за оценка в Сиатъл (Вашингтон).


И накрая, според милиардера „трябва да се намери основан на реалните данни подход за разработване на лечения и ваксини" и призова световните лидери „да не умножават слуховете и паниката около пандемията".


Смъртните случаи в САЩ от covid-19 продължават да се увеличават и вече надхвърлят 4000. Новите данни показват до тази сряда 189 633 потвърдени случаи на заразяване, а 7,136 пациенти са се възстановили, сочат данни на университета Джонс Хопкинс

Станете почитател на Класа