Коронавирусът на прогресивния мозък

Участвах в една телевизионна програма. Всички естествено говореха за коронавируса, за света по време на епидемията и след нея. Знаменит режисьор с прогресивни възгледи изведнъж съобщи: „Ето, най-сетне всички цивилизовани държави разбраха колко нищожни са всички граници и колко важно е европейското единство. Защото само с усилията на всички разумни същества сме способни да победим тази зараза и това би било прекрасно“. Наистина това ще бъде прекрасно в този свят, където неочаквано проявяват солидарност онези, които от десетилетия са представяни в стотици холивудски филми като злодеи и носители на злото. Това са руснаците, кубинците и китайците. Тези изроди, изчадия на цивилизования свят, заедно със Северна Корея и сърбите. Не ми е нужно много време, за да си направя извод и затова веднага ще го кажа. Даже ако, не дай Бог, европейските страни започнат да се избиват помежду си, заграбвайки една от друга никого неспасяващите маски и парацетамол, нашите най-добри либерали няма да се откажат от нито едно свое убеждение. Това не е по силите им.

 

Всъщност на всичко това бяхме вече свидетели по време на историята с Майдана и всички последвали събития. Каква ловкост демонстрираха тези отвратителни демагози, последователно отказващи да видят очевидното, като обясняваха всеки нов акт на зверство и колективно безумие с това, че "тези ги доведе Русия“, или "а, тези ги доведоха опълченците“, или пък "ако не бяхме започнали първи ние, руснаците, нищо нямаше да се случи“, или „и от страна на Донбас също има мародери и кожодери“. Те изливаха всякаква подобна помия до безкрайност, до отвращение. Сега в Украйна свалиха мораториума върху продажбата на земя и вече няма никакво движение към Европа, а беше извършена нелепа и подла революция от олигарсите, „Десния сектор" и най-долнопробната интелигенция. Но от тази революция никой не спечели, а всички загубиха. Олигарсите загубиха страната, от която така вкусно бозаеха. „Десният сектор" получи президент и премиер от групата на евреите, които те ненавиждаха и възнамеряваха да давят заедно с „москалята“ (руснаците).

Една част от интелигенцията отиде в Евросъюза да мие съдове и да лъска мрамора,

но сега всички ще ги изгонят обратно в Украйна, където няма работа за тях. Друга част от интелигенцията беше известно време на държавна издръжка, заради уменията си всеки месец да продължава с русофобската истерия, но сега тази стока вече се обезценява. Всичко, на което е способна Украйна в сферата на голямата политика, е само проституцията. Тази прекрасна страна беше конструирана от Романови и съветските генерални секретари, които я слепваха парче по парче в продължение на няколко тежки столетия, а днес я разпродават безподобни мошеници.

За тях, както вече е ясно, остана един-единствен път към Европа и те тръгнаха по него. Този път е като в анекдота за неудачния местен футболист, който много искал да го включат в европейски футболен клуб, но така и не получавал покана. Обаче дочакал момента, когато решили да го продадат „на органи“.

Отначало черният дроб ще иде в Европа, след това бъбреците, след това друг орган и така постепенно целия ще се окаже в Евросъюза.

Украйна се пренася в Европа без да мърда от мястото си, губейки постепенно земята, горите, водоемите си, а също така мостовете, летищата, пристанищата и пътищата. Ако попиташ местните руски глупаци, които живеят в Украйна, това ли е резултата от ненагледния Майдан? Те ще отговорят: "В Украйна живее свободен народ и това е негов избор, а ние не се месим в работите на другите". Обаче самата форма на неприязън, и то не към Путин, не към ФСБ и не към ГРУ, а към самото държавно устройство в Русия, е толкова огромна, че затъмнява безвъзвратно, още в зародиш, случващите се всякакви ексцесии и даже катастрофи в страните, които украинците веднъж завинаги са избрали за свой образец.

Вече в продължение на месец новините от Европа и САЩ напомнят за фронтови сводки. Господ знае какво ще се случи по-нататък и с нас, но когато чух в предаване на „любимото“ ми радио „Е-Е“ интервю с журналист от моя също „любим и вечно нов вестник“ (вероятно става дума за „Новая газета“ - силно русофобско издание), че за Русия положението е най-опасно, защото в света работят демократични институции и затова той е подготвен, а в Русия няма такива и затова тя не е готова, тогава едва не се разплаках от щастие. Такива хора може и да ги разстреляш, но те няма да се огънат. Тях може да ги свариш на супа. Може да ги изпратиш в Космоса без ракета. С тях може да настилаш пътища. От тях може да правиш пирамиди. Може да печеш сладки. Може да правиш икебана. Може да ги хвърлиш в чаша с вода вместо ефервесцентни таблетки и те ще започнат да издават шипящ звук и можеш да бъдеш сигурен, че ще шипят много силно. Тези хора са тренирани от събитията през последните 30 г. и не страхуват от нищо. Те намират за разумен разпада на СССР и оправдават марша на есесовците в Прибалтика.

На тях тайно им харесват всички неонацистки движения в страните от бившия Варшавски договор.

Те намериха извинително обяснение за бомбардировките на Белград. Те обожаваха уахабитите в Кавказ и преживяваха за тях. След това станаха фенове на пораженията на руснаците навсякъде, от Олимпиадата до Сирия. Те плачат от радост, когато в някоя страна разрушават поредния паметник на руски войник от Втората световна война. О да, ние сме си заслужили това! Вие мислите, че ще ги уплаши коронавируса? Не, ако някой преживее пандемията, това ще е руският либерализъм. Тези „най-добри“ хора ще излязат от историята с коронавируса пълни със сили и готови за нови действия. Те ще започнат от същото място, където са били преди коронавируса, със същите мантри:

А) „нормалните страни…“;

Б) „европейската солидарност“;

В) „джендърния баланс“;

Г) „мракобесието на православието“;

Д) „да преодолеем съветското наследство“;

Е) „робското мислене на руснаците“;

Ж) „окупирания Крим, окупирания Донбас, окупираната Абхазия…“

А след това имат готови опорни точки за всички останали букви от азбуката. Но списъкът не свършва с буквата „Я“. Той пак се връща обратно към първата буква и пак продължава надолу, а след това пак се връща от началото на азбуката. Те са толкова находчиви. Те са такива фантазьори. Толкова мили. Въобще такива, всякакви. Но какво става с тях днес? Днес, те са се притаили и чакат кога тук всичко ще започне да трещи и да се руши. И тогава те ще изскочат и вземат властта в ръцете си. Да, да ще я вземат. И то направо не днес, не утре, а вдруги ден.

Моля, отворете си широко устата да я погълнете!    

 

 

Превод от руски: Никола Стефанов

Станете почитател на Класа