„CNN обвинява Русия и пак Русия за бунтовете, защото не могат да обвиняват Китай“

Във връзка с бунтовете, които обхванаха Америка, водещ на Си Ен Ен предположи, че Русия може да е отговорна за разпалване на анти-полицейския гняв в САЩ. Президентът Тръмп се подигра с „болните губещи в мрежата и тяхната мания по Русиягейт".


"Ето отново", туитна Тръмп в събота. „Fake News @CNN обвинява РУСИЯ, РУСИЯ, РУСИЯ. Те са болни губещи с много лоши оценки! Послепис Не могат да обвиняват Китай, защото те се нуждаят от парите."


По-рано президентът на Националната градска лига и бивш кмет на Ню Орлеанс Марк Мориал се появи в ефира на Си Ен Ен, където той предположи, че „безредиците в Минеаполис – вече четвърти ден - са провокирани от руски агенти и бели супрематисти".


Мориал не бе първият либерал, който предполага че намесата на Москва, а не действията на полицая и заподозрян убиец Дерек Шовин, може да са предизвикали безредиците. Водещ на „Русиягейт истини" заля в петък социалните медии с теориите за конспирации на Кремъл, докато протестиращите в града в Минесота разграбиха магазините и запалиха полицейските управления.


Обвиненията във външни намеси обаче дойдоха и от висши служители в Минесота. Губернаторът Тим Уолц обвини белите супрематисти и наркокартелите в разпалването на насилието, докато кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей, кметът на Сейнт Пол Мелвин Картър и генералният прокурор на Минесота Кийт Елисън предположиха участието на външни сили в бунтовете.


Всъщност, всеки от тези служители е критикуван за това, че е позволил на насилието да избуява през последните дни. В частност кметът Джейкъб Фрей беше прицелен от президента Тръмп за очевидния си неуспех „да се стегне и да се бие", след като полицейските му сили изоставиха два участъка за толкова дни на палежи.


Тръмп също обвини инфилтратори, че ръководят насилието. Вместо да обвинява Кремъл обаче, Тръмп посочи с пръст към „АНТИФА и радикалната левица".


Изглежда генералният прокурор Уилям Бар се съгласява с това. На пресконференция в събота той обвини, че "външни радикали и агитатори използват ситуацията, за да преследват своя собствена програма за насилие".


„Насилието е планирано, организирано и ръководено от анархични и леви екстремистки групи", заяви Бар.

Станете почитател на Класа