Илън Мъск отвърна на руски на поздравленията на Роскосмос

Илън Мъск, чиято компания SpaceX току-що извърши първия си пилотиран полет в орбита, отговори на поздрави от Роскосмос, заявявайки, че е готов да работи с Русия за допълнително изследване на космоса. И изненадващо го направи на руски.


„Спасибо, сэр, ха-ха. Мы рассчитываем на взаимовыгодное и процветающее долгосрочное сотрудничество - Elon", написа милиардерът.


Съобщението дойде в отговор на туита на шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин, в който - на английски - той поздрави колегата си от НАСА Джим Бриденстийн с успешното изстрелване и го помоли да предаде „искрените му поздрави на Илън Мъск".


Но явно помощта на администратора на НАСА не беше нужна. Като активен потребител на Twitter, Мъск намери самия туит и бързо отговори на него на руски език, като предизвика доста положителни отзиви от руските потребители на Twitter.


Успешният старт на SpaceX бележи огромна крачка напред в мечтания проект Старшип на Мъск, който се надява някой ден да види ракети за многократна употреба, доставящи както хора, така и товари до земна орбита, до Луната и отвъд нея.


Нещо повече, тя даде възможност на НАСА да изстреля космонавтите си в космоса за първи път от девет години, като преди това те трябваше да разчитат на руския кораб „Союз".

Станете почитател на Класа