Съветничката на Обама Сюзън Райс знае кой е виновен за бунтовете - ами Русия!

В изявление, което няма да изненада абсолютно никого, бившата съветничка по националната сигурност Сюзън Райс заяви, че не възмутените американци, а Русия е отговорна за анархията на американските улици. Колко оригинално.


След пет нощи на национални безредици избухна война на думи между дясната и лявата страна, кой е отговорен за най-лошото плячкосване и разрушаването. Властите в Минесота - епицентърът на безредиците - обвиниха "белите супрематисти и наркокартелите", докато президентът Доналд Тръмп и Министерството на правосъдието обвиниха левите бойци "Антифа", като Тръмп обяви в неделя, че ще дефинира групата като "терористична организация."


След като се оказа, че всички, освен самите бунтовници са виновни, Сюзън Райс - бивш съветник по националната сигурност на президента Барак Обама - обвини вече изпитания истински злодей: Русия!


Райс поне призна, че " в наши дни вече не чете сводките на разузнаването ", което потвърждава по същество, че теорията й е била изсмукана от пръстите.
Блицър (СиЕнЕн) не отвърна на твърдението на Райс и тя продължи да обвинява Москва, че се опитва да „разпадне САЩ отвътре". „Не бих се изненадала да науча, че те го финансират по някакъв начин или форма", добави тя – още една нейна теория, изтеглена от въздуха.


Това, че служител на администрацията на Обама обвинява Русия за неволите на Америка, не е изненадващо. В края на краищата ръководителите на разузнаването от ерата на Обама и депутатите от Демократическата партия прекараха повече от две години в опит да импийчнат президента Тръмп за „сговор" с Кремъл.


Но тя е само една от няколкото либерални говорещи глави, подушващи руска намеса в горящите улици на Минеаполис и отвъд. Бившият кмет на Ню Орлиънс Марк Мориал отново по CNN предположи, че руските агенти разпалват бунтове, докато множество от #Resistance излязоха в Twitter по-рано през седмицата да обявят безпокойството си от „генералния план на Русия".


„Чудех се колко време ще отнеме масовите медии да намерят руската връзка", заяви изследователят на Global Policy Institute Джордж Шамуели. „Разбира се, както винаги - няма и най-малкто доказателство за това, но това можеше да се очаква."

Станете почитател на Класа