Социалните медии безсрамно приписаха на „белите“ разбиването на магазина на Чикаго Блекхоукс

Потребителите на социалните медии настояват, че бунтовниците, които извършиха плячкосването на флагманския магазин на отбора от НХЛ Чикаго Блекхокс (Черните соколи) на фона на продължаващите протести, са били „бели хора", мотивирайки се, че афро-американците няма да посегнат на НХЛ.


Протестиращите разбиха витрините и разграбиха водещия магазин на чикагския франчайз на НХЛ през уикенда. Инцидентът е станал, след като смеещи се банди плячкосаха и магазин на Nike за по-малко от 60 секунди на същия участък за пазаруване в Мичиган.


На кадрите се вижда стъкленият прозорец на магазина да се срутва върху един тъмнокож от протестиращите. По-късно от местния журналист Джеръми Рос бе съобщено, чието е видеото на плячкосването, че е възможно групата да е стреляла във витрината, преди да влезе.


Видеото не се нуждае от коментар, просто се вижда колко и с какъв цвят на кожата са нападателите. А – да не забравяме – и кои са, ако някога им бъде потърсена отговорност!


Безредиците са осъдени от мнозина, които казват, че разбират и подкрепят правата на гражданите да протестират срещу това, което те смятат за бруталност на полицията, но че посланието е изцяло подкопано от насилието, което идва с него.


Бунтовниците са получили допълнителна критика онлайн за нападението срещу магазина на Блекхоукс, имайки предвид, че отборът носи името и служи като маяк за опазване на индианското наследство.

Станете почитател на Класа