Купове тухли мистериозно се появяват до горещите точки за бунтове в САЩ

Купове тухли, оставени на пръв поглед без наблюдение в горещите точки на бунтовете в САЩ - сякаш молят да бъдат грабвани и хвърляни от невъзпитани протестиращи. Журналистите се питат дали жестоките улични сблъсъци не са предвидливо организирани.


Не всеки ден човек вижда куп тухли, които просто лежат без надзор, особено когато няма строеж наоколо, но взрив от съобщения за палети от тухли, които магически се издигнаха в няколко градове през уикенда, накара любопетните да търсят кой дава на мирните протести инструментите, от които се нуждаят, за да ги превърнат в безредици.


Група протестиращи в Далас обърнаха внимание на неочакваното множество строителни материали близо до съда на града в събота. "Тук няма никакво проклето строителство!" отбеляза в клипа си наблюдателен демонстриращ.


Тухлените забележителности скоро се разпространиха в района на Далас, заедно с шеговити коментари за „вируса на вътрешния двор", заразяващ квартала. Коментаторите имаха много теории, твърдейки, че „Приказната фея на бунтовниците са белите супрематисти или Антифа", но никой не представи категорично доказателство.


Журналист от Тексас се обади на местната власт и установи, че град Далас претендира за собственост върху тухлите, като по този начин предизвика цял нов кръг от спекулации – за димящ пистолет или официална некомпетентност?


Странно разположените купчини строителни материали са цитирани от подкастъра Тим Пуул, консервативният организатор Чарли Кирк и други, коментиращи бунтовете, в подкрепа на твърденията, че конкретни интереси подхранват най-разрушителните елементи.


Размириците започнаха миналия понеделник в Минеаполис, като след това се разпространиха из цялата страна, подхранвани от дългогодишно расово и класово напрежение и възмущение от полицейската бруталност.


Един следовател - самодеец дори твърди, че е открил връзка между тухлите, по тротоарите във Фриско, Тексас и милиардера на Microsoft Бил Гейтс. Казаха, че тухлите са доставени от корпорация, наречена AcmeBrick, собственост на Berkshire Hathaway, масивна холдингова компания, в чийто борд Гейтс бе доскоро.


Но полицейското управление на Фриско обяви, че опасните тухли са част от „планиран проект за строителство на HOA, като са премахнати с разрешение, за да бъдат върнати по-късно".


Градската полицейска служба в Канзас предупреди гражданите в неделя да се внимават за тухлени скривалища, предупреждавайки, че такива дебнат из целия град, за да бъдат „използвани по време на бунтове".


Ню Йорк също имаше свои мистериозни тухлени появявания в квартала Ийст Вилидж в събота вечер, изключително рядко събитие за град, в който строителни материали, оставени без надзор, изчезват за секунди.


Със сигурност внезапната поява на тежки купчини тухли изисква логистика, която повечето протестиращи не са в състояние да организират в движение. Изглежда прост за градовете - особено на места като Ню Йорк, където всеки сантиметър пространство се засича от камери за наблюдение - да хванат тухлените бандити на място. Разбира се, оставянето на купчини тухли наоколо, в случай че се случи бунт, едва ли е престъпление според закона ... все още.

Станете почитател на Класа