Зиг Зауер представи прототипи на леки оръжия от ново поколение за американската армия

Армията на Съединените щати получи доставка на прототипи на леко оръжие от ново поколение, произведени от Зиг Зауер като част от програмата за обновяване на арсенала на войските, съобщава самата компания.


"Зиг Зауер с гордост обявява скорошната доставка на Системата ескадронни оръжия от ново поколение за американската армия [NGSW], състояща се от високоефективни, леки, 6,8 мм хибридни патрони , леки картечници, щурмови пушки и заглушители", гласи изявлението.


Пратката, чието количество не е посочено, е доставена за тестване и оценка. Системите представляват "най-значителното обновяване на леките оръжия в армията на страната от 50 години насам", отбелязва компанията, като изтъква, че оръжията са изцяло американско производство, произведени в съоръженията на компанията в Арканзас и Ню Хемпшир.


NGSW е инициатива на американската армия за компании от сектора да проектират прототипни оръжия, с които да оборудва своите войски в бъдеще, заменяйки карабината M4 и леката картечница M249. В началото на септември 2019 г. бе съобщено, че армията е избрала три компании, за да премине към следващата фаза на тестване, в конкурса за проект на NGSW.


Това са General Dynamics-OTS Inc., Textron Systems на AAI Corporation и швейцарско-германската SIG Sauer Inc., които, както е предвидено в конкурса, трябва да произвеждат прототипите на нова модулна система във версиите на автоматична пушка и лека картечница, както и стотици хиляди 6,8 мм патрони специални боеприпаси, съвместими и с двете оръжия. Новата система се планира да започне да функционира през 2023 година.

Станете почитател на Класа