Появи се и златна маска за лице за пандемията

Жител на град Пимпри-Чинчвад, в индийския щат Пуне, бе заснет със златна маска, специално произведена за използване в пандемията на коронавирус. Въпреки че луксозната маска за лице струва 289 000 рупии (около 3870 долара), нейният собственик Шанкар Кураде изглежда не е сигурен в ефективността й.


"Това е тънка маска с малки дупки, така че няма затруднено дишане. Но не съм сигурен дали тази маска ще бъде ефективна", каза мъжът.


Кураде разкри, че е голям любител на златото още от детството, поради което носи златни пръстени на почти всички пръсти и множество гривни и вериги. Мъжът каза, че имал идея да притежава и маска от този материал, след като видял в социалните медии мъж със защитна маска на лицето, изработена от сребро. Той също така увери, че е готов да поръча златни маски за семейството си, ако пожелаят, пише Times of India.


"Всички членове на моето семейство обичат златото, ако ме помолят, тогава ще поръчам и за тях. Не знам дали ще се заразя с коронавирус, носейки златна маска или не, но спазването на всички правителствени правила може да предотврати разпространението на вируса", добави той.

Станете почитател на Класа