Дж. К. Роулинг получава смъртни заплахи заради позицията си за транссексуалните

Широките критики по отношение на мненията за пол и джендер, изразени от британската писателка Дж. К. Роулинг, се превърнаха в заплахи „за смърт и изнасилване", но авторката на сагата „Хари Потър" защити и обясни позицията си в нова серия туитове.


"Игнорирах фалшивите туитове, които ми се приписваха и бяха широко ретуитвани. Игнорирах порното, туитвано на деца в поредицата за тяхното изкуство. Игнорирах заплахите от смърт и изнасилване. Но няма да пренебрегна. това ", каза Роулинг в отговор на туит, обвиняващ я, че наричала "мързеливи" хората, приемащи лекарства за психично здраве.


В поредица от 11 части известната писателка отхвърли този пост като "лъжа", разкривайки, че самата тя е разчитала на лекарства за психично здраве, тъй като "е приемала антидепресанти в миналото". Това, за което тя е загрижена – както и много здравни специалисти, е, че „младите хора, които се борят за психичното си здраве, се отклоняват към хормони и хирургия, когато това може да не е в техния най-добър интерес".


„Мнозина, включително и аз, смятат, че виждаме нов тип конверсионна терапия за гей младежи, които през целия живот са на пътеката на медикализация, която може да доведе до загуба на тяхната плодовитост и / или пълна сексуална функция." посочи тя.


"Както много пъти съм казвала, транссексуалният преход може да е отговорът за някои, а за други – да не е. Профилите на де-транс-сексуалните свидетелстват за това", добави писателката. Тя придружи своята гледна точка с поредица от линкове към профили на хора, които в крайна сметка съжаляват за прехода си към друг пол, и линкове към статии и документални филми в подкрепа на твърденията си.


Критиката заваля за първи път в началото на юни, след като Дж. К. Роулинг разкритикува мнение, чието заглавие съдържа определението "менструиращи хора" вместо жени. "Ако полът не е реален, няма привличане към същия пол. Ако полът не е реален, живата реалност на жените по света се заличава. Познавам транс сексуални хора и ги обичам, но изтривайки концепцията за пол се елиминира способността на много хора да решават смислено живота си ", написа Роулинг и добави: „Да говориш истината не е омраза ".


Британската писателка обаче получи и обществена подкрепа, като някои обвиниха критиците на Роулинг в неправилно тълкуване на думите й, вместо да бъдат отворени за обикновен дебат по отношение на мненията, които тя изразява. „Учудващо е, че Дж. К. Роулинг бива напълно отхвърляна, когато всъщност тя просто казва, че трябва да обмислим дългосрочните ефекти от блокирането на пубертета при децата и причиняването им на трайни психологически и физиологични вреди", написа Али Бет Стюки, американска водеща и коментатор.

Станете почитател на Класа