Кание Уест се кандидатира за президент, получи пълна подкрепа от Мъск

Американският музикант Кание Уест обяви на 4 юли, че ще участва в президентските избори, които ще се проведат тази година в САЩ.


"Сега трябва да изпълним обещанието на Америка, да се доверим на Бог, да обединим нашата визия и да изградим нашето бъдеще. Аз се кандидатирам за президент на Съединените щати", написа той в своя акаунт в Twitter.


Публикацията бързо събра хиляди коментари, включително от основателя на Tesla Motors и на SpaceX Илон Мъск. „Имате пълната ми подкрепа!", заяви милиардерът.


Не е известно дали музикантът вече е представил официално документите, които да се появят на бюлетините. В този контекст вестник „Гардиън" посочва, че срокът, установен за независимите кандидати да представят кандидатурата си за изборите, все още не е изтекъл в много щати на страната.


По-специално, това не е първият път, когато Уест говори публично за намерението си да се кандидатира за президент. Първото му съобщение е направено през август 2015 г., докато получава награда на церемонията по връчването на MTV Video Music Awards. „Реших да се кандидатирам за президент през 2020 г.", каза той тогава.


Речта му обаче бе прекъсната от смях от публиката, към която певецът се обърна сериозно: "На какво се смете?".


От своя страна президентът на САЩ Доналд Тръмп призна през октомври 2018 г., че може да помисли за участието си в кампанията за президентски избори през 2020 г., флангирана от Уест, когото нарече приятел. В интервю, малко преди да проведе среща с рапъра, Тръмп отговори на въпрос за тази възможност и каза: "Бих могъл да го обмисля."


Президентските избори ще се проведат на 3 ноември.

Станете почитател на Класа