Си Ен Ен и Фокс прекъснаха антивоенната реч на Ранд Пол, обвинил Байдън в подкрепа на войните в Близкия Изток и Сърбия

Речта на сенатора Ранд Пол (R-Kentucky) на Републиканската национална конвенция беше разбита от големите кабелни мрежи на мейнстрийма , като CNN я прекъсна напълно, а Fox замени антивоенната част с интервю.


Сенатор Пол, който често кръстосваше мечове с Доналд Тръмп, когато двамата се съревноваваха да станат републикански кандидат за президент в надпреварата през 2016 г., призна по време на речта си, че не винаги е съгласен с президента, но желанието на Тръмп да сложи край на „Безкрайните войни" далеч надвишава различията им.


„Подкрепям президента Тръмп, тъй като той вярва, както и аз, че силна Америка не може да се бори с безкрайни войни, не трябва да оставяме кръвта и съкровището си в тресавището в Близкия изток", каза Пол.


Наричайки Тръмп „първият президент от поколения, който се стреми да прекрати войната, а не да започне такава", Пол продължи да атакува „катастрофалната история на Джо Байдън", изтъквайки, че като сенатор, Байдън гласува да се даде тогавашния президент Джордж У. Буш властта да използва сила в Ирак.


Антивоенното послание на Пол обаче не достигна до зрителите на CNN, като вместо това кабелната мрежа излъчи интервю с политическия сътрудник на CNN.


Fox News, която изневеряваше през по-голямата част от първата нощ на конвенцията, излъчвайки вместо това обичайното си програмиране, замени части от речта на Пол с Тъкър Карлсън, интервюиращ Доналд Тръмп-младши на живо в ефир.


MSNBC също разсея речта на Пол с прозренията на Рейчъл Мадоу, която се опита да оспори твърдението му, че Тръмп „връща нашите герои у дома".


След като стана демократичен кандидат за президент, Байдън нарече вота си в Ирак през октомври 2002 г. „грешка", като аргументира, че като се присъединил към ястребите, той искал да не започне война, а по-скоро „да предотврати войната да се случи". Байдън настоява, че, развързвайки ръцете на Буш, той вярвал, че администрацията ще може да окаже по-голям натиск върху Съвета за сигурност на ООН и покойния иракски лидер Саддам Хюсеин.


Въпреки че бе също категоричен защитник на кампанията за бомбардировки в САЩ в Югославия през 1999 г., Байдън изрази съболезнованията си на жертвите на набезите, когато посети Белград, Сърбия през август 2016 г.

Станете почитател на Класа