Блумбърг ще плати глобите на 32 000 престъпници, за да могат да гласуват за Байдън

Главният прокурор на Флорида призова ФБР и щатските правоохранителни органи да разследват потенциални нарушения на изборния закон, след като милиардерът Майкъл Блумбърг събра 16 милиона долара, за да помогне на престъпниците в щата да придобият право на глас.


Главният прокурор Ашли Муди написа писмо до федералните и щатските полицейски агенции в сряда, в което се посочва, че „е оправдано по-нататъшното разследване след предварителен преглед на инициативата за гласуване на Блумбърг, която набра милиони за изплащане на съдебните глоби на около 32 000 престъпници, за да имат право да гласуват по закона на Флорида.


Според съобщение на Bloomberg, цитирано от Washington Post, обширните усилия целят да засилят подкрепата за надеждата за президент на демократите Джо Байдън, набирайки големи суми пари за финансиране на програма, организирана от Коалиция за възстановяване на правата на Флорида (FRRC), местна неправителствена организация . Въпреки че повечето престъпници от Флорида, които са изтърпели присъдите си, имат право да гласуват от 2018 г., държавният закон изисква от тях да изплатят всички неизплатени съдебни такси, преди да могат да го направят. Точно това ще финансират даренията за FRRC.


Представителят на Флорида Мат Гаец - член на съдебната комисия на Камарата на гражданите - заяви във вторник пред Fox, че усилията могат да се окажат в противоречие с изборните закони.


„Престъпление от трета степен е да се предоставя пряко или косвено нещо ценно, което да повлияе на някой дали ще гласува или не", аргументира се той. „Така че въпросът е дали изплащането на нечии глоби и законови задължения се счита за нещо ценно и очевидно е така."


Въпреки че Байдън поддържа предимство пред президента Доналд Тръмп във Флорида отскоро, неотдавнашното проучване постави двамата почти наравно, само с четири точки разлика. Остава да видим дали усилията на Bloomberg за мобилизиране на хиляди престъпници за Байдън ще увеличат тази преднина, особено ако в предстоящото разследване инициативата бъде счетена за незаконна.

Станете почитател на Класа