Сърбия и Косово преименуват езерото Газиводе на Тръмп?

Белград и Прищина са съгласни езерото Газиводе в бъдеще да се нарича езеро Тръмп, твърди специалният представител на американския президент за диалога между Сърбия и Косово Ричард Гренел, предаде агенция Бета. С документ за нормализация на икономическите отношения, който Сърбия и Косово подписаха на 4 септември във Вашингтон, се предвижда и проучване за изпълнимост за разделяне на енергийните ресурси на езерото Газиводе, което е важно водохранилище с електростанция.

"Как да се нарече езерото, което представлява сериозна пречка за Сърбия и Косово въпреки компромиса, който предложи САЩ, за проучване за изпълнимост с цел създаване на работни места и повече енергия за региона. Двете страни се съгласиха с новото име: езеро Тръмп", написа Гренел в Туитър.

Американският дипломат, който вчера посети езерото Газиводе, публикува в социалната мрежа и снимки с надпис "Езеро Тръмп".

По-рано сръбски медии показаха снимки от езерото Газиводе, бента и моста с транспарант на английски език "Президент Тръмп, косовските сърби ви благодарят, че носите мир".

Станете почитател на Класа