Намериха черната кутия на разбилия се Ан-26 край Харков, 25 са загиналите

Експерти откриха черната кутия на военно-транспортния самолет Ан-26, който се разби в петък близо до град Чугуев в района на Харков. Това съобщи в събота министърът на отбраната на Украйна Андрий Таран, предаде ТАСС. По данни на Държавната служба за извънредни ситуации на борда е имало 27 души - освен екипажа, и кадети от Харковския университет на ВВС на въоръжените сили на Украйна.

Намериха черната кутия на разбилия се Ан-26 край Харков, 25 са загиналите

Снимка: ЕРА

 

 

 

Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, каза, че катастрофата е станала по време на тренировъчен полет. Президентът на Украйна Владимир Зеленски се очаква да пристигне на мястото на инцидента.

Катастрофата е станала по време на подхода за кацане. Службата на главния прокурор на Украйна съобщава за 25 загинали, а двама ранени в тежко състояние са откарани в лечебни заведения. Започнало е разследване за нарушение на правилата за полет и подготовката за тях. Ръководителят на Харковската областна държавна администрация Алексей Кучер заяви, че дефектен двигател е причина за трагедията.

Станете почитател на Класа